4 tips om uw smartphone optimaal te beschermen

Home » 4 tips om uw smartphone optimaal te beschermen

Poef! Daar valt uw smartphone op de harde, stenen vloer. Een barst in het scherm of een kapotte cover, het overkomt ons helaas nog te vaak. Kostbaar en onnodig, want als uw telefoon wél de juiste bescherming had gehad, dan was het wellicht niet gebeurd. Echter kan uw smartphone ook met de benodigde hardware bescherming kapot gaan, want ook de software is gevoelig voor inbraak en defecten. Zorg dat het niet zover komt, en lees onze 4 tips om uw smartphone optimaal te beschermen.

1. Beveiliging tegen software inbraak

We doen met zijn allen steeds meer online, en dat past volledig binnen deze tijd. Het heeft veel voordelen, want online lijkt alles veel sneller en functioneler. Echter is er ook een keerzijde: onze persoonlijke gegevens om de smartphone zijn gevoelig voor diefstal als gevolg van datalekken. Het is zodoende essentieel om uw smartphone te beveiligen. Steeds meer smartphone providers kiezen zodoende voor face recognition. Ook kunt u afbeeldingen, contacten en e-mails op uw smartphone extra beveiligen, zoals in de Cloud of op een persoonlijke Drive.

2. Smartphone cover en hoesje

We noemen deze twee accessoires in één adem, want zo is het in de praktijk. Zowel een smartphone cover als hoesje zijn belangrijk om de hardware optimaal te beschermen. Het voorkomt dat uw beeldscherm direct kapot gaat bij de eerste valpartij, terwijl uw smartphone cover intact blijft. Tegenwoordig heeft u gelukkig meer dan genoeg opties om uw smartphone van de buitenkant te beschermen. Denk aan hoesjes met speciale vakjes voor uw bankpas, ov-chipkaart en clubkaart. Acht u het niet nodig? Bedenk dan dat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit, en tevens buiten uw macht kan liggen

3. Verzekeren tegen diefstal en schade

Op elke smartphone zit tegenwoordig standaard fabrieksgarantie. Wanneer uw telefoon echter kapot gaat buiten de garantieperiode, of binnen de garantieperiode door eigen toedoen, dan vervalt de fabrieksgarantie en zit je met een hoge kostenpost. Wilt u dit koste wat kost voorkomen, dan kunt u overwegen om een verzekering af te sluiten op uw smartphone. U betaalt dan een maandelijks bedrag als premie, waarmee schade nu en in de toekomst gedekt wordt. Dit kunt u zowel doen bij uw provider, als bij een externe verzekeringsmaatschappij.

Bijkomend voordeel: wanneer uw smartphone onverhoopt gestolen wordt, dan bent u binnen de verzekering in vrijwel alle gevallen gedekt tegen diefstal.

4. Ga bewust om met uw smartphone

Te vaak zien we het nog: mensen die hun smartphone op openbare plekken laten rondslingeren. Terwijl u een drankje nuttigt in de horeca, bij een huisborrel zit of de sportschool bezoekt. Het onbedoeld laten rondslingeren van uw smartphone kan natuurlijk eens gebeuren, maar het is belangrijk om rekening te houden met alle mensen die zich in uw nabijheid bevinden. Niet iedereen zal de beste bedoelingen hebben. Daarom: ga altijd bewust om met uw smartphone, waar u ook bent, want zo geniet u nog langer van uw vertrouwde device.

Camera vervangen

U bent vast blij met uw uw nieuwe iPhone, maar het is niet altijd gemakkelijk om hem op zijn best te houden. Als u uw telefoon heeft laten vallen en de camera of het scherm is beschadigt, kunnen wij u helpen! We hebben al duizenden iPhones gerepareerd.Maak een afspraak via onze website of kom langs in onze winkel.

Achterkant vervangen

De achterkant van uw iPhone is een van de meest kwetsbare onderdelen van uw toestel. Hij is gemaakt van glas, dus als u uw telefoon laat vallen is de kans groot dat hij breekt en vervangen moet worden. We hebben deze klus al vaak gedaan en weten hoe we het goed moeten doen. We letten altijd op elk detail, dus u kunt er zeker van zijn dat uw iPhone er weer als nieuw uitziet als we klaar zijn.

Scherm reparatie

Gebarsten schermen zijn de meest voorkomende iPhone reparatie en wij kunnen ze repareren. Een gebarsten scherm verhindert de functionaliteit van uw telefoon doordat u niet kunt zien wat er op het scherm gebeurt en maakt sommige delen onbruikbaar. Onze deskundige technici kunnen uw iPhone-scherm repareren en u kunt zelfs in onze winkel wachten terwijl zij dat doen! Maak gerust een afspraak via de website of kom meteen langs.

Batterij vervangen

Als uw iPhone u regelmatig in de steek laat, is het tijd om de batterij te vervangen. De batterij van een iPhone gaat ongeveer 1,5 tot 2 jaar mee, maar soms ook korter. Het vervangen van de batterij is een klus die u het beste kunt overlaten aan onze ervaren medewerkers. Quick ‘n Simpel heeft voor elke iPhone een geschikte batterij beschikbaar, zodat we deze snel kunnen vervangen en u binnen de kortste keren weer contact hebt.