Laptop en PC reparatie

Home » Laptop en PC reparatie

Snelle reparatie voor uw laptop of PC!

Heeft u problemen met uw laptop of PC? Een laptop of computer kunnen jarenlang zonder problemen presteren en vervolgens van de ene op de andere dag problemen hebben. Dit is erg vervelend, zeker wanneer u de laptop of PC nodig heeft om op te werken.

Omdat we tegenwoordig alles online doen is het prettig om directe service te ontvangen en zo snel mogelijk een afspraak in te kunnen plannen. Bij Quick ’n Simpel
kunt u ook zonder afspraak terecht. Wanneer uw laptop of PC niet meer functioneert, dan helpen wij u graag verder.

Kom langs bij ons in de winkel in Groningen of maak een afspraak via onze website!

Laptop

Wanneer uw laptop niet meer functioneert, dan helpen wij u graag verder. Onze specialisten staan dagelijks klaar om te helpen bij soft- en hardware problemen die zich voor kunnen doen op uw apparaat. Lees meer over laptopreparaties!

PC

Computerproblemen lossen we graag voor u op. Quick ‘n Simpel in Groningen staat dagelijks klaar om te helpen bij soft- en hardware problemen die zich voordoen op uw computer.  Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Lees dan verder!

Reparaties in 30 minuten

We zijn bij Quick 'n Simpel erg snel. Wij repareren uw toestel terwijl u bij ons in de winkel wacht of een rondje loopt in het winkelcentrum van Paddepoel. Wij zorgen ervoor dat u weer zo snel mogelijk gebruik kan maken van uw toestel!

Veelvoorkomende reparaties

Geen idee wat er aan de hand is met uw laptop of PC? Om u te helpen hebben wij hieronder de meest voorkomende reparaties van laptops en computers op een rijtje gezet. Wellicht kunt u uw probleem hier tussen vinden. Mocht uw probleem er niet tussen staan, geen probleem. Wij bieden zowel soft- als hardware reparaties. Neem contact met ons op of kom langs bij ons in de winkel. Wij helpen u graag!

Scherm reparatie

De schermen van laptops/computers kunnen over het algemeen meer hebben dan de schermen van een mobiel. Maar ook hier kan een barst in terecht komen. Ook kan het voorkomen dat uw scherm opeens niet meer werkt. Bij Quick ’n Simpel kunnen we dit voor u oplossen. Kom langs bij ons in de winkel. Onze experts staan elke dag voor u klaar.

 

Laptop sneller maken

Een snelle laptop dat wil iedereen. Alleen hoe? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw laptop sneller te maken. Een van de makkelijkste en snelste manier is het vergroten van het RAM geheugen. Let hierbij wel op het besturingssysteem van het apparaat. Bij een besturingssysteem van 32 bit is een geheugen van 4GB het maximum. Bij een besturingssysteem van 64 bit is er geen maximum aan verbonden. Wij kunnen dit voor u checken.
Een andere optie is om uw harde schijf een upgrade te geven. Het regelmatig upgraden van uw harde schijf zal de laptop aanzienlijk sneller maken. Ook is het mogelijk een SSD te laten installeren. Dit is net zoals een harde schijf een ruimte waarop u bestanden kunt bewaren en waarmee u dus de opslag vergroot.
Kom bij ons langs in de winkel en informeer naar de mogelijkheden.

 

Maak uw apparaat virusvrij!

Naast het installeren van besturingssystemen, upgrades en soft- en hardware reparaties maken wij uw apparaat ook graag virusvrij. Lang niet elk virus wordt namelijk onderschept door een anti-virus malware. Daarom kijken wij graag met u mee!

 

Office pakket installeren

Vrijwel iedereen is bekend met het Office pakket, bestaande uit Word, Excel en Powerpoint, maar hoe komen deze programma’s eigenlijk op je laptop/PC? Deze Microsoft programma’s vallen onder een Software en hiervoor heeft u een licentie nodig. Wij installeren op aanvraag graag de licentie op uw computer. Neem contact op voor meer informatie.

 

Overige reparaties

Naast bovenstaande reparaties kunt u ook langskomen voor andere werkzaamheden die uitgevoerd moet worden voor uw apparaat. Maak een afspraak of kom langs in de winkel. Wij kijken graag met u mee naar het vinden van een passende oplossing voor uw apparaat.

 

Stappen voor het eenvoudig opschonen van uw laptop

Een trage laptop, daar zit niemand op te wachten en is erg vervelend. Gelukkig is dit eenvoudig zelf op te lossen en hoeft u niet direct een nieuwe aan te schaffen. Met de onderstaande stappen kunt u uw laptop opschonen en zal deze aanzienlijk sneller gaan werken.

Stap 1: Verminder het aantal opstart programma’s

Wanneer nieuwe programma’s worden geïnstalleerd op een laptop staat er vaak standaard een vinkje bij “uitvoeren bij opstarten”. Wanneer uw laptop aanstaat zullen deze programma’s automatisch opstarten. Als er dus veel programma’s staan aangevinkt, neemt dit behoorlijk wat geheugen in beslag en kan dit de laptop erg traag maken. In de instellingen kunt u zien welke programma’s staan aangevinkt en kunt u deze aanpassen. Start uw mail dus automatisch op maar gebruikt u deze vrijwel niet? Zet deze dan uit.

 

Stap 2: Stofvrij maken

U heeft vast wel eens gemerkt dat er warme lucht uit de onderkant van uw laptop uitgeblazen wordt. Dit gebeurt, zodat de processoren van de laptop niet te heet worden. Wanneer er teveel stof ophoopt in de ventilatoren kan de lucht niet goed meer worden uitgeblazen. Het gevolg hiervan is dat de processoren te heet worden en de laptop niet meer optimaal kan functioneren. Het is dan ook belangrijk de laptop regelmatig stofvrij te maken, zodat deze langdurig en optimaal blijft werken.

Met deze stappen voorkomt u een trage computer!

Een trage computer is erg vervelend. Echter kan dit veelvoorkomende probleem vaak makkelijk worden opgelost. Uw computer opschonen is vaak al genoeg om deze sneller te maken. Met de onderstaande stappen, kunt u dit gemakkelijk zelf doen:

Stap 1: Verminder het aantal opstartende programma’s 

Bij het gebruik van uw computer zijn er allerlei programma’s die automatisch opstarten. Veel van deze programma’s zijn helemaal niet noodzakelijk en worden dan ook vrijwel niet gebruikt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw mail automatisch opstart, terwijl u deze helemaal niet gebruikt.

Deze onnodige programma’s kunt u zelf makkelijk uitschakelen. Onder instellingen van het taakbeheer vindt u het knopje ‘opstarten’, hier krijgt u een overzicht van alle programma’s die samen met uw computer opstarten. Schakel hier de onnodige programma’s uit.

 

Stap 2: Ruim je harde schijf op en verwijder onnodige bestanden

Ook als uw computer vol begint te raken kan deze trager worden. Een computer heeft vaak meerdere opslag schijven. Een C-schijf en een D-schijf. Op de schijf waar windows geïnstalleerd staat moet altijd ruimte overblijven. Anders wordt het apparaat traag. Het is dus van belang om regelmatig uw harde schrijf op te ruimen en bestanden die u niet meer gebruikt te verwijderen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grotere of extra schijf aan te schaffen.

 

Stap 3: Vervang computer onderdelen 

Hebben de bovenstaande stappen nog geen resultaat geleverd, dan kunt u ervoor kiezen om oude onderdelen te vervangen. Deze onderdelen kunt u aanschaffen en zelf in uw computer plaatsen, maar wij kunnen dit ook voor u doen. Wij helpen u graag bij het herstellen van uw computer en denken graag met u mee!